1. ΟΤΙ ΝΑ'ΝΕ

Δηλαδή θα χάνεις μία ημέρα για την επίσκεψη-ουρά στον οικογενειακό γιατρό και άλλη μία μέρα για να πας στον κανονικό γιατρό. Ωραία τώρα λύθηκαν (και) τα υγειονομικά μας.

Και όταν ο οικογενειακός λείπει για τον οποιοδήποτε λόγο ή βρίσκετε διακοπές τί κάνεις? άσε το βρήκα ψάχνεις άλλον -τον πόνο σου θα κοιτάς τώρα?

Οπότε εάν υπάρχουν 20 ασθενείς που θέλουν καρδιολόγο ,20 που θέλουν πνευμονολόγο ,20 που θέλουν ανδρολόγο και 20 που θέλουν γυναικολόγο ο οικογενειακός γιατρός (παθολόγος) θα διώξει όλους τους ασθενείς του (παθολογικό) να εξετάσει τους υπόλοιπους 80 (τουλάχιστον) ημερησίως και να τους παραπέμψει στους ειδικούς ιατρούς που θα πήγαιναν από την αρχή!! καθότι ο οικογενειακός ιατρός είναι υπερ-επιστήμων και γνωρίζει τα πάντα για όλες τις ασθένειες!! και έχει όλα τα όργανα και άπειρο χρόνο όπως και οι άρρωστοι.

2. ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ 

Πρώτον: Για να δεις την υγεία σου θα πρέπει να πληρώσεις. Ο οικογενειακός γιατρός εφ'όσον υπάρχει κάλυψη ειδικότητας στο ΕΣΥ, υποχρεωτικά θα σε παραπέμψει στις κρατικές δομές με ραντεβού μετά 1-2 μήνες. Τότε τι κάνεις; Ή πας σε ιδιώτη γιατρό με αμοιβή ή πας στα απογευματινά ιατρεία του ΕΣΥ με χαράτσι (αμοιβή) αλλά την δωρεάν περίθαλψη του ΕΟΠΥΥ την απολαμβάνεις.

Δεύτερον: Για δοκίμασε να βρείς οικογενειακό γιατρό στην γειτονιά σου για να γραφτείς; Ε! άμα βρείς τότε το παγκόσμιο κύπελο θα το πάρει η Ελλάδα. Βέβαια απο την Αθήνα μπορείς να επιλέξεις οικ.γιατρό στην Θεσσαλονίκη ή στην Αλεξανδρούπολη. Απο εξυπηρέτηση όμως έ....

Τρίτον: Βγάλε κάρτα υγείας σε καλή ιδιωτική ασφάλεια. Σύντομα θα σου χρειαστεί.

Τέταρτον: Σκέψου ότι κάθε μήνα καταβάλεις στον ΕΦΚΑ 250 ευρώ κατά μέσο όρο, πεταμένα λεφτά. Αν τα κρατούσες και τα αποταμίευες ή αν με αυτά πλήρωνες ιδιωτική ασφάλεια, δεν θα είχες ανάγκη από κανένα  οικογενειακό γιατρό.

Πέμπτον: "Μπορείτε να αλλάξετε Οικογενειακό Ιατρό μόνο μετά την παρέλευση εξαμήνου από την εγγραφή σας." Εδώ δεν βρίσκουμε έναν οικογενεικό γιατρό μπορούμε να τον αλλάξουμε; Με τί..