Ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, θα στηρίξουν τη μάχη που δίνει η οικογένεια για την αποκατάσταση της υγείας της Αλεξίας.

Το κορίτσι χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές. Πέντε μήνες μετά, η 8χρονη παραμένει καθηλωμένη στο κρεβάτι, χωρίς να έχει ιδιαίτερη επαφή με το περιβάλλον.

Οι γονείς της έχουν απευθύνει έκκληση, δίνοντας στη δημοσιότητα τραπεζικό λογαριασμό, ώστε όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού, για να μεταφερθεί η Αλεξία σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού.

Η μητέρα της, η κ. Νικολέττα, δήλωσε για την υγεία της: «Είναι λίγο καλύτερα, κουνάει το χεράκι της λίγο πιο πολύ από πριν. Προσπαθεί να χαμογελάει και να ακούει όταν της μιλάω. Κάποιες φορές αντιδρά σ' αυτά που της λέω, κάποιες άλλες δεν αντιδρά καθόλου».

Όσον αφορά τις εκτιμήσεις των γιατρών, η μητέρα είπε: «Δεν μας λένε και πολλά. Μας λένε ότι για αυτό που έχει πάθει, καλά είναι. Αυτό που θα γίνει στο μέλλον δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι. Εξαρτάται και από το Κέντρο Αποκατάστασης, από πολλά πράγματα».

Βυθισμένα στη θλίψη είναι και τα δύο αδέρφια της οκτάχρονης, η 12χρονη Μάγδα και ο 10χρονος Κωνσταντίνος. «Τα παιδιά προσεύχονται για εκείνη, για να γίνει καλά. Μερικές φορές κλαίνε όταν την βλέπουν, γιατί είναι ξαπλωμένη σε ένα κρεβάτι. Εκείνοι ήξεραν μια Αλεξία που ήταν όλο χαρά και χαμόγελο. Τώρα τη βλέπουν σε ένα κρεβάτι να μην κάνει τίποτα», δήλωσε η κ. Νικολέττα.

Προκειμένου να βρίσκονται συνεχώς δίπλα της, οι γονείς της έχουν σταματήσει να δουλεύουν, κάτι, όμως, που επιβαρύνει περεταίρω την οικογένεια οικονομικά. Μάλιστα, η Αλεξία, χρειάζεται ειδική φροντίδα και ειδικό καροτσάκι, το οποίο όπως είπε η μητέρα είναι αρκετά ακριβό.

Σχετικά με τον δράστη, η μητέρα δηλώνει πως δεν επικοινώνησε καθόλου μαζί τους, ενώ μέχρι σήμερα δεν τους έχει ζητήσει συγγνώμη: «Τίποτα, τίποτα. Ούτε τηλεφωνικώς, ούτε τίποτα. Είναι κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Πονάει. Φανταστείτε το παιδί μου ήταν μια χαρά και ξαφνικά τώρα είναι στο κρεβάτι. Και όχι ότι έτυχε, ότι ο Θεός το έκανε, αλλά από κάποιο ανθρώπινο λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά.