Ο υπουργός έπρεπε να φύγει για την σύσκεψη για το προσφυγικό και τους παρέπεμψε στον υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και του επικουρικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό 2Κ, με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ.

Το επικουρικό προσωπικό προχωρά μάλιστα και σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ζητά από την ηγεσία να μην ληφθούν υπ’ όψιν οι μη σύννομες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που έχουν χορηγηθεί σε χιλιάδες υποψήφιους.  
«Από τα 10.000 ονόματα που ανακοινώθηκαν και ζητούνται τα δικαιολογητικά τους δεν εμφανίζεται η πλειοψηφία των υπηρετούντων επικουρικών παρά την αυξημένη μοριοδότηση που διαθέτουν. Αλλά και όσοι εμφανίζονται μικρές πιθανότητες έχουν να βρεθούν στους καταλόγους επιτυχόντων, λόγω των ψεύτικων βεβαιώσεων προϋπηρεσίας. Οι επικουρικοί υπάλληλοι συμμετείχαν στον εν λόγω διαγωνισμό με αυξημένη μοριοδότηση με βάση το ν.4571/2018 άρθρο 17 (20 μόρια Χ 48 μήνες)», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Μετά από λίγα λεπτά κατέβηκε από το υπουργείο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ζήτησε από τους αστυνομικούς να ανεβάσουν τα κατεβασμένα ρολά. Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι δεν μπορεί να τους δεχθεί σήμερα καθώς πρέπει να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου είναι προγραμματισμένο για σήμερα υπουργικο συμβούλιο με κύριο θέμα το προσφυγικό.

Τέλος λίγο πριν αποχωρήσει από το υπουργείο ζήτησε από μέλος της ΠΟΕΔΗΝ να σβήσει το τσιγάρο του λέγοντας «δεν είναι σωστό να καπνίζεις έξω από το υπουργείο. Δεν είναι ωραία εικόνα». Ο Βασίλης Κικίλιας αποχώρησε αφού πρώτα ενημέρωσε τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ότι θα συναντήσουν τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.
poedin-ygeias-dyo