Αυτό φωνάζει ο πρωθυπουργός της χώρας και μαζί του γνωστοί δημοσιογράφοι ζητουν να δώσει κίνητρα να γυρίσουν οι επιστήμονες πίσω .
 
Θα μιλήσω για τους συναδέλφους μου γιατί για άλλους επιστήμονες υπάρχουν πιο σχετικοί να αναφέρουν τα προβλήματα τους
 
Ελάτε πίσω συνάδελφοι πτυχιούχοι
 
Ελάτε πίσω να ξεκινήσετε ειδικότητα και να ζείτε εφημερίες του τρόμου σε συνθήκες πολέμου και όλο αυτό να αμείβεται με 2,5 ευρώ την ώρα .
 
Όταν το αποφασίσει ο πάρεδρος να σας εγκρίνει το κονδύλιο των εφημεριών και ενώ εσείς θα έχετε οικογένεια να μεγαλώσετε .
 
Ελάτε πίσω συνάδελφοι
 
Ελάτε πίσω γιατί θα έρθετε σε ένα γερασμένο σύστημα υγείας με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού όπου λόγω νεότητας θα σε βάζουν σε θέση μόνιμης εφημέρευσης .
 
Τι κι αν είστε μητέρες με παιδιά ,τι κι αν είστε άρρωστοι η κουρασμένοι, τι κι αν έχετε δυο μικρά παιδάκια να αναθρέψετε .
 
Πρέπει άλλωστε να καλυφθούν οι τρύπες ..
 
Ελάτε πίσω συνάδελφοι
 
Ελάτε πίσω για να σας μεταφέρει ο κάθε διοικητής σε οποίο πόστο και μέρος θέλει .
 
Πολλοί από αυτούς για να μην κακοκαρδίσουν τους υπουργούς άλλωστε θα σας τιμωρήσουν με ΕΔΕ αν τολμήσετε να πείτε ότι δεν αντέχετε άλλο .
 
Ελάτε πίσω συνάδελφοι
 
Ελάτε πίσω στις εφημερίες όπου κουρασμένοι από τα ξενύχτια υποδέχεστε ανθρώπους που σας βλέπουν για σάκο του μποξ και ξεσπούν πάνω σας για ότι στρεβλό υπάρχει .
 
Για την αναμονή και τις άθλιες συνθήκες που εκείνη την ώρα παίρνουν την μορφη σας .
 
Εσάς βλέπουν εκείνη την ώρα αφού άλλοι κάνουν υψηλή ιατρική η δεν υπάρχουν λόγω ελλείψεων .
 
Και όταν θα ζητάτε δικαίωση οι διοικητές θα σας προτρέπουν να βρείτε έναν καλό δικηγόρο .
 
Ελάτε πίσω συνάδελφοι
 
Ελάτε πίσω να γίνετε επικουρικοί και να παρακαλάτε κάθε χρόνο να σας ανανεώσουν την σύμβαση μη τυχόν και σας πετάξουν έξω από το σύστημα όταν πλέον δεν σας χρειαστούν άλλο .
 
Ελάτε πίσω συνάδελφοι
 
Ελάτε πίσω να ανοίξετε ιατρείο ως νέος γιατρός και να μην μπορείτε να υπογράψετε σύμβαση με κανέναν φορέα η να υπογράψετε και να βαφτίζουν την κλοπή clawback .
 
Ελάτε πίσω συνάδελφοι
 
Ελάτε πίσω για αυτούς και άλλους τόσους λόγους που γνωρίζει οποίος ζει εδώ
 
Ξέρετε ,το καλύτερο κίνητρο που μπορείς να δώσεις σε επιστήμονες να γυρίσουν πίσω είναι να φερθείς με σεβασμό και εκτίμηση έμπρακτη σε αυτούς που εργάζονται και παλεύουν εδώ .
 
Αυτούς τους ανθρώπους που για τους δικούς τους προσωπικούς η οικογενειακούς λόγους δεν μπόρεσαν να φύγουν τους έχουν όλοι απαξιώσει .
 
Να μην γυρίσετε πίσω συνάδελφοι
 
Να μείνετε εκεί, ήσυχοι, εξασκώντας την επιστήμη που αγαπήσατε με αποδοχές που μπορούν να σας δίνουν μια φυσιολογική ζωή.
 
Αν ποτέ δείτε εμάς να χαμογελάμε λίγο τότε θα σας έχουν δώσει το κίνητρο .
 
Μέχρι τότε να έρχεστε να μας βλέπετε στις διακοπές σας .
 
 
 
Γιάννης Καλλιάτσος