Στο πλαίσιο της εφαρμογής του θεσμού του οικογενειακού ιατρού και προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να κλείσουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους –χωρίς οικονομική  επιβάρυνση– ο ΕΟΠΥΥ ζητά από τους συμβεβλημένους οικογενειακούς ιατρούς να προχωρήσουν άμεσα στην δημιουργία του προγράμματος των ραντεβού τους στη διαδικτυακή εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Η επιλογή αυτή διατίθεται μέσω του portal της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης στη διεύθυνση www.e-prescription.gr (όπου συνδέονται με τους κωδικούς τους και μετά επιλέγουν την εφαρμογή Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), είτε απ’ ευθείας στη διεύθυνση www.e-prescription.gr/e-rv/d (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν εδώ αναλυτικές οδηγίες για τη δημιουργία του προγράμματος).

Παράλληλα, ο Οργανισμός γνωστοποιεί ότι είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική έγκριση, της αίτησης του δικαιούχου για εγγραφή σε οικογενειακό ιατρό, μέσω της εφαρμογής «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», καθώς μόνο τότε θα ολοκληρώνεται η εγγραφή του και θα εντάσσεται πλέον στον εγγεγραμμένο πληθυσμό.

  • Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ΗΔΙΚΑ, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλέφωνο 111 31.