Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Βίκυ Καραβάτου, σύζυγος του εξαιρετικού καθηγητή Μακροοικονομίας Γιάννη Μουρμούρα, έχασε τη ζωή της με ένα τρόπο που αποτελεί ταφόπλακα σε ένα σύστημα που έχει όχι απλά ατέλειες, αλλά θέλει γκρέμισμα και κτίσιμο από την αρχή.

Η αναφορά γίνεται χωρίς καμία διάθεση να επικριθεί το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες καθημερινά για να στηρίξει το εθνικό, δημόσιο σύστημα υγείας και δίνει μάχες να βοηθήσει τους πολίτες που καταφεύγουν σε αυτό. Είδαμε και πρόσφατα πως οι γιατροί δημόσιου νοσοκομείου κυριολεκτικά έσωσαν τον Πέτρο Τατσόπουλο που ήταν τυχερός γιατί στο στούντιο επίσης βρέθηκε και γιατρός και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Η άτυχη γυναίκα υπέστη, κατά τη διάρκεια επιστημονικού διεθνούς συνεδρίου φιλοσοφίας στην Ολυμπία, ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής και από το νοσοκομείου Πύργου που δεν αντιμετωπιζόταν το περιστατικό αποφασίστηκε να μεταφερθεί στα Γιάννενα γιατί από το 2017 δεν δέχεται έκτακτα περιστατικά η καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου στην Πάτρα.
 
Και δικαίως θα ρωτήσει κανείς γιατί δεν λειτουργεί η συγκεκριμένη κλινική στην Πάτρα, γιατί να μεταφερθεί στα Γιάννενα και όχι στην Αθήνα. Τι να πει κανείς, το μόνο που πρέπει σε αυτές τις περιπτώσεις, καθώς δεν χρειάζεται πολιτική σπέκουλα, είναι σιωπή.
Όμως ας γίνουν άμεσες ενέργειες από τους αρμόδιους για να μην ξανασυμβούν παρόμοια τραγικά περιστατικά και ας εξετάσουν τον υγειονομικό χάρτη που χρειάζονται παρεμβάσεις για προσλήψεις.
Για να μην φθάσουμε στο σημείο κάτοικοι επαρχιακών πόλεων, εάν δεν είναι κοντά σε ένα νοσοκομείο πλήρως εξοπλισμένο με τα κατάλληλα μηχανήματα και στελεχωμένο με τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, να μιλάνε για την κακή τους μοίρα που δεν βρήκαν κατάλληλη βοήθεια.
Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας και το τραγικό περιστατικό αποτελεί αφορμή για περισυλλογή και άμεση επανεξέταση του υγειονομικού χάρτη.